Svaka čast!

EVO KAKO IZGLEDA ČOVEK KOJI DNEVNO PREĐE 10.000 KORAKA! Posle 30 dana izgubio salo, a jedna stvar mu se ODMAH popravila

Autor Teodora Boškovski

Bodibilderu 10.000 koraka dnevno je donelo više koristi. Evo kako sada izgleda!

Izvor: VGstockstudio/Shutterstock

Pored zdrave ishrane, redovna fizička aktivnost je još jedna od preduslova za zdrav život. Lekari i fitnes stručnjaci savetuju da bi svakoj prosečnoj osobi dnevno bilo potrebno barem 45 minuta vežbanja. To može da bude lagana šetnja, brzi hod ili neki drug vid treninga.

Iz različitih razloga, oni koji za svoj omiljeni tip fizičke aktivnosti odaberu hodanje, veoma često zadaju sebi cilj od 10.000 koraka.  Jedno istraživanje je čak potvrdilo da ta brojka koraka produžava život. Za to se odlučio i bodibilder Oustin Danham. On je u savršenoj fit formi. Na njemu svaki mišić dolazi do izražaja, ali nedavno je priznao da je ranije vodio drugačiji način života i da je u proseku koračao samo 3.000 do 4.000 koraka dnevno.

"Počeo sam da se osećam letargično, nisam imao toliko energije kao obično. Sedio sam većinu dana", rekao je, pa je odlučio da to promeni i počne da pravi 10.000 koraka dnevno, nadajući se da će mu to postati navika. Posle 30 dana i 300.000 koraka, malo je smršao. Kaže da mu je hodanje pomoglo da stvori veći kalorijski deficit i izgubi salo.

"Činjenica je da kada povećate dnevni broj koraka, povećavate dnevnu potrošnju energije", ističe on.

Međutim, pored fizičkih efekata, primetio je da ima više energije i da je u boljoj formi nego ranije.

"Osećam da sam produktivniji. Ujutro napravim najmanje 5.000 koraka i tako se pripremam za dan. Ne budim se i ne doručkujem kao ranije, dan počinjem tako što boravim na suncu i svežem vazduh", kaže. Na kraju je otkrio da je najveća promena bila u njegovom mentalnom zdravlju. Nije depresivan, opušteniji je i pozitivniji. "Živim sa manje stresa", zaključio je.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)