OPREZ

5 STVARI NIKAD NE KUPUJTE KOD KINEZA, ČISTA PREVARA! Mame vas povoljnim cenama, a mogu da naprave OGROMAN PROBLEM

Autor Tamara Veličković

Istina je da kod Kineza možemo da nađemo šta god nam padne na pamet, ali to ne znači i da treba da kupimo sve što nam se nudi.

Izvor: YouTube/printscreen/RTV Marš HD Valjevo

Da li postoji proizvod kod Kineza pred kojim zastanete i dvoumite se da li da ga kupite? Ako da, to je znak da sigurnost treba da vam bude na prvom mestu, bez obzira na cenu. Kupovina u ovim radnjama može da bude isplativa, ali postoje stvari koje su jeftine, ali mogu skupo da vas koštaju. Evo o kojim proizvodima je reč:

Električni uređaji

Naravno da su električni uređaji kod Kineza znatno nižih cena, ali njihov kvalitet je upitan. Loš rad, lako lomljivi delovi ili greške su česta pojava koja zadesi kupce. Zato nije preporučljivo da ih birate u kineskim radnjama.

Kozmetika

Brojne kineske radnje nude raznovrsnu kozmetiku i proizvode za negu kože. Često iznenade žene, jer Kinezi imaju stvarčice koje mogu da olakšaju rutinu kada je nega u pitanju, a koje ne viđamo tako često u drogerijama. Ipak, važno je da znate da kozmetički proizvodi lošeg kvaliteta mogu da sadrže štetne hemikalije, što nikako nije dobar izbor za kožu.

Obuća

Pristupačna obuća, ali kvalitet materijala i izrade loš. Patike ili čizme sigurno neće dugo trajati, a to znači samo da ste uzaludno bacili pare.

Autodelovi i dodatna oprema

Ne, nikako! Kod autodelova, sigurnost je ključna. Kupovina jeftinih, neispravnih delova iz kineskih prodavaonica može da ugrozi vašu sigurnost na putu.

Igračke za decu

Stavka u kojoj mnogi roditelji greše. Mnoge igračke iz kineskih prodavaonica ne ispunjavaju stroge sigurnosne standarde i često sadrže potencijalno opasne materijale kao što je olovo.

BONUS VIDEO:

(MONDO)