DEMENCIJA ILI...?

"NE ZNAM KO JE DONEO ČVARKE, JA SAM ZABORAVAN"! Dorćolac na pregledu nasmejao psihijatra DO SUZA - ovo morate da vidite!

Autor Tamara Veličković

Svi bruje o starom Dorćolcu koji je na nagovor ćerke posetio psihijatra zbog demencije.

Izvor: Shutterstock/yanadhorn

Pomalo zaboravan deka (90) iz Beograda odlučio je da poseti psihijatra na nagovor ćerke. Otišao je zbog problema sa demencijom, ali njegovi odgovori na pitanja definitivno će ostati u pamćenju doktorima. Ispostavilo se da stari Dorćolac, koji trenutno živi na Vračaru, "zaboravlja po potrebi". Makar je tako zaključila njegova ćerka Una, koja je zajedno sa njim, otišla na pregled.

Doktorka mu je postavljala pitanja kako bi videla da li se radi o demenciji, a dobila je potpuno neočekivane odgovore. Ćerka Una je detaljan razgovor objavila na Tivteru. Ubrzo je postao viralan i ne samo da je oduševio ceo internet, nego je svakome izmamio osmeh i makar na tren, ulepšao dan. Objavu prenosimo u celosti:

"Ja vama ne mogu da prepričam dijalog psihijatrice i ćaleta (90). Ona mu utvrđuje da li je dementan, pa postavlja pitanja:

  • P: "Kako se zovete?"
  • Ć: "Pa piše vam tu u kartonu, a i u uputu".
  • P: "Je l' znate ko je to pored vas i kako se zove?"
  • Ć: "Sin nije sigurno. Nemam. A ovo je ćerka jedinica. Kako se zove znam - Mira, a za prezime zauvek (kaže porodično prezime). Ovo što se dva puta udavala ne računam".
  • P: "Gde živite?"
  • Ć: "Na Vračaru. Ne svojom voljom. Dorćol mi je bio miliji. Sad živim (izgovara preciznu adresu broj stana)", pa doda: "Ako ste u prolazu, izvolite na kafu"

Ja… 'zemljo, profundaj se'...

Doktorka se smejala glasno, napisala izveštaj i kaže: 'Dobićete geronto domaćicu i gledajte da je ne oženite'", napisala je Una na svom Tviter nalogu, a objava je mnogima ulepšala dan.

"Tata vam je kao zmaj (mentalno). Neka tako i ostane, a želim mu da i fizički bude OK (i jedno i drugo je jako važno i kada smo mladi, a postaje posebno neophodno kako starimo). Uživala sam čitajući", napisala je jedna gospođa u komentaru.

"Hvala vam. Dobar je i fizički, obzirom da gazi devedesetu… On ima volju, vrlo je dobrodušan i voli ljude, život. Sav pozitivan, ali ustanovili smo da zaboravlja po potrebi", odgovorila je Una, a u nastavku objasnila i šta to znači. "Inspektorišem mu po frižideru, ima stroga ograničenja šta ne bi smeo. Nabasam na čvarke, upitno ga pogledam. 'Ja pojma nemam, sine, odakle to tu. Ti znaš da ja to ne smem da jedem. Ko zna ko je to doneo i ostavio. Znaš da sam zaboravan'".

BONUS VIDEO:

(MONDO)