Brusu Vilisu je prošle godine dijagnostikovana afazija, bolest mozga zbog koje se povukao iz glume. Kasnije je ustanovljena prava dijagnoza - frontotemporalna demencija, poznata kao ređi oblik demencije. Cela porodica je maksimalno posvećena glumcu, a njegova ćerka, Talula Vilis, progovorila je o počecima njegove bolesti. Priznala je da su svi članovi porodice ignorisali prve simptome.

"Znala sam da nešto nije u redu duže vreme. Započelo je nekom vrstom nejasnog reagovanja, što je cela porodica pripisala gubitku sluha", ispričala je Talula i dodala da su često znali da mu govore da nešto kaže glasnije, a za sve su krivile film "Umri muški". Talula je brzo počela da shvata da su njegove reakcije na okolinu znak da mu više nije zanimljiva.

brus vilis
YouTube/WIRED 

"Dobio je dvoje dece sa mojom pmaćehom Emom, a ja sam mislila da je izgubio zanimanje za mene. Ovo je bilo toliko daleko od istine, moj adolescentni mozak se mučio sa pogrešnom matematikom: 'Nisam dovoljno lepa za svoju majku, nisam dovoljno zanimljiva za svog oca'", priznala je.

Izbegavala simptome njegove bolesti

Talula je otkrila i kako je izbegavala znakove njegove bolesti, kao i da nije ponosna zbog načina na koji ih je poricala. Navela je i da je još jedan od razloga zašto je celu situaciju ignorisala to što se i ona u isto vreme borila sa teškim poremećajima, uključujući anoreksiju.

Instagram/demimoore/screenshot Demi Mur i Brus Vilis

"Dok sam se ja borila sa dismorfijom i pričala o njoj na Instagramu, moj otac se tiho borio", rekla je i otkrila da ju je ubrzo stigla misao da otac neće moći da govori na venčanju u budućnosti. Ipak, Talula se oporavila, pa sada sve svoje slobodno vreme provodi uz oca, kao i ostatak porodice.

(MONDO)