Stil

KOD SRBA ZMIJA SE ČESTO POJAVLJUJE U SNOVIMA! ŠTA TO ZNAČI? Sanjanje SMRTI je zapravo dobro, a evo šta predstavlja AFERA

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte neka tumačenja snova! Evo šta znači sanajti zmiju, aferu ili bežanje u snu.

Izvor: Shutterstock/Olena Yakobchuk/Valentina Moraru

S obzirom da potiču iz podsvesnog uma, snovi imaju tu "moć" da otkriju naše najdublje želje, potrebe i strahove. Uglavnom se javlju tokom brzog pokreta očiju ili REM faze sna kada je moždana aktivnost visoka. Jedno istraživanje je pokazalo da su Srbi tokom protekle godine na Internetu najviše tražili šta znači ako sanjamo zmiju, prenosi Prva TV. Šta to zapravo predstavlja? Analitičarka snova Elizabeta Nenin ističe da snovi predstavljaju psihološke tvorevine, tačnije sve ono što smo mi.

"Svi snovi koje zapamtimo imaju neko značenje. Tumačenje snova jeste jedna vrsta psiho-terapijska tehnika", objasnila je analitičarka.

Zmije

Kada je reč o snovima sa zmijama, ona ističe da se zmija često pojavljuje u snovima. Prema rečima Elizabeze Nenin, zmija nekada može da bude običan simbol, a nekada arhetipsko (dublje). Dodala je da značenje zmije u snovima može da se otkrije putem asocijacija koje ima sanjač. Šta ona za njega simbolizuje u svesnom, odn. budnom stanju?

"Pošto je to hladnokrvna životinja, zmija može da simbolizuje i hladnokrvnost i mudrost koja nekada snivaču nedostaje", objasnila je analatičarka i zatim se osvrnula na snove o proganjanju.

Bežanje i proganjanje u snu

Bežanje u snu ukazuje na neki oblik anksioznosti ili straha. Potrebno je otkriti od čega se beži… S druge strane, snovi u kojima osoba pada, može da ukazuje da osoba ima neke nerealne planove, da je visoko "poletela" i da nije kritična prema sebi.

Afera i prevara u snu

"Zanimljivo u našem iskustvu, kada neko sanja da je prevaren, često se događa da on nije prevaren, nego da on na neki način planira ili priželjuje aferu", objasnila je analitičarka.

Sanjanje smrti

"To je nešto što ljude najviše uplaši, ali to su zapravo dobri snovi. Ako sanjamo sopstveni smrt, znači da su umrli neki naši aspekti koji su nas kočili i sabotirali. Ako sanjamo da je umro neki naš prijatelj ili neko iz okruženja, naravno ako je ta osoba zdrava, onda to ne naslućuje da će ta osoba uskoro umreti, nego naslućuje da umire naše prijateljstvo i kontakt sa tom osobom", objasnila je za kraj.

BONUS VIDEO:

 (Prva/MONDO/T.B.)