VIDEO

JEDE SIROVU PILETINU I NE PLANIRA DA STANE! Nutricionista upozorava: Ni slučajno, može da bude OPASNO!

Autor Tamara Veličković

Muškarac jede samo sirovu piletinu, a stručnjaci upozoravaju da može da bude opasno.

Izvor: TikTok/rawmeatexperiment/Printscreen

Sećate li se muškarca koji jede isključivo sirovo meso? U pitanju je popularni influenser koji je pre dve godine želeo da vidi kako će takva ishrana uticati na njegovo zdravlje. Odustao je nakon 200 dana, a sada je odlučio da jede sirovu piletinu. Napravio je picu od sirove piletine, jeo sirovu piletinu sa paradjzom i sirom, dodavao sirovu piletinu u smuti... Kako je otkrio, planira da nastavi sa ovim eksperimentom sve dok ga ne zaboli stomak.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da ova ishrana može da bude opasna po zdravlje. Reč je o eksperimentu koji može da ostavi ozbiljne posledice. Sirovo meso nije sigurno za konzumaciju, upozorava za Index.hr nutricionistkinja Branka Bunić. "Piletina se smatra jednom od glavnih namirnica u mnogim domaćinstvima i dobar je izvor proteina. Ipak, pileće meso ima visok rizik od bakterijske kontaminacije i zato je važno da se meso dobro termički obradi kako bi se uništile bakterije koje se prenose hranom", objašnjava.

Ona dodaje i da unutrašnja temperatura mesa mora da bude 70 stepeni, a upozorava i da "sirovo pileće meso može da bude zaraženo bakterijom Salmonelom ili Campylobacter-om koje mogu da dovedu do infekcije crevnog trakta kod ljudi". Podsetimo, influenser ove izazove objavljuje na Instagramu, gde je otkrio i svoj cilj: "Jedem sirovo meso svaki dan dok ne umrem od bakterija. Da vidimo da li ću živeti pet dana ili 500 godina".

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)