Kako?

ELTON DŽON OTKRIVA ZBOG ČEGA JE U FORMI U 76. GODINI! Dve stvari su mu pomogle da izgubi kilograme

Autor Teodora Boškovski

Pevač Elton Džon otkriva kako u 76. godini vodi računa o svom zdravlju.

Elton Džon
Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Muzička legenda Elton Džon danas je napunio 76 godina i odlično se “drži” za svoje godine. I dalje se aktivno bavi muzikom i nastupa, iako je prošle godine šokirao fanove kada je najavio da će da stavi tačku na svoju karijeru.

Pre dve godine je bio zaražen korona virusom, imao je blage simptome koje je uspešno preležao. Takođe, Elton Džon se bori sa dijabetesom tip 2, a nedavno je u gostovaju u jednom podkastu govorio o svom zdravstvenom stanju i kako se bori da na pragu osme decenije ostane u formi i koliko-toliko zdrav.

"Tokom zatvaranja za vreme pandemije, stvarno sam bio u formi... Plivao sam, hodao u bazenu, igrao tenis. Nisam želeo da izađem iz forme kad se sve završi i otpočnem turneju. Bio sam nikad mršaviji", otkrio je Elton Džon.

Izvor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodao je da je oduvek osećao stid zbog viška kilograma i često je bio sklon samokritici. Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), odrasli bi trebalo da imaju različite fizičke aktivnosti svakog dana. Održavanje telo aktivnim do dva puta nedeljno može da smanji rizik od srćanih problema i infarkta.

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/T.B.)