Putovanje

ZAŠTO STUJARDESA PODZRAVLJA SVAKOG NA ULAZU U AVION? Nije samo iz ljubaznosti, razlog može da vam spasi život

Autor Teodora Boškovski

Genijalan razlog zbog čega stjuardese pozdravljaju svakog putnika prilikom ulaska u avion.

Izvor: Mondo - Lana Stošić

Prilikom ukrcavanja na avion stjuardesa ima običaj svakog putnika da pozdravi. Ali nije u pitanju samo ljubazan gest, već se nešto više krije iza toga. Jedna je stjuardesa nedavno otkrila ovaj skriveni motiv u videu koji je pregledan više od 6,2 miliona puta na TikToku.

"Da li ste  znali da vas stjuardesa ne pozdravlja samo iz pristojnosti?", upitala je Ranija, stjuardesa mađarskog avio prevoznika, prenosi New York Post.

Dodaje da je svrhalj njihovog pozdrava da "provere da li ste previše pijani ili bolesni da letite". Takođe, korisno je kako bi procenile ko bi mogao da bude od pomoći u hitnim situacijama. Članovi posade imaju u vidu fizički sposobne putnike koji bi potencijalno mogli da pomognu u evakuaciji aviona. Isto tako, obraćaju pažnju i na ranjive grupe ljudi, poput dece, starije osobe i osobe sa fizičkim i mentalnim smetnjama. Njih najpre smeštaju u red blizu izlaza.

Takođe, stjuardese na ulasku u avion služe kao druga "neslužbena sigurnosna kontrolna točka". One proveravaju da li ima sumnjivih torbi i, kao što je Ranija naznačila, takođe pokušavaju da utvrde da li su putnici previše pijani da bi leteli tako što će svima uputiti brzi pozdrav.

Pogledajte detaljnije u videu:

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)