Jedina devojčica u Srbiji koja se ovako zove: Svi se čude, svaki dan čujete tu reč, a ne bi vam pala na pamet

Porodica Simonović je najstarijoj ćerki dala neobično ime.

Prva Tv

Moderna i kratka imena poput Mia, Una, Iva, Lana, Lara itd, odavno su doživela veliku popularnost u Srbiji. Roditelji sve više tragaju za neobičnim imenima, unikatnim i posebnim. Ipak, porodica Simonović je ćerki dala ime sa kojim je postala jedina devojčica u Srbiji koja ga nosi. Ona je najstarije dete u porodici, a njeno ime je Srbija.

"Nekada su bile popularne Ane, Ljiljane, Marine, pa su nekad bile popularne Slavice, Ljubice, Mirjane, tako da svakog čuda tri dana dosta. Ako se vratimo malo u prošlost da porazgovaramo o staroslovenskim imenima koja su se davala deci na ovim prostorima, onda bismo imali Strahoradu. Tako da bi to bilo mnogo čudnije nego Srbija", rekla je devojčicina mama Ana Simonović u emisiji "150 minuta".

"Mislim da samo ime jača i karakter i volju", objasnila je Srbija i dodala da se često dogodi da na takmičenjima njeno ime ne napišu na diplomi, ne prozovu je, a na međunarodnim takmičenjima misle da je na papirima napisano ime države.

Srbija ima dva brata i dve sestre, a njihova imena ne možete da ne zapamtite: sestra Sloboda, braća Miloš i Obilić, a najmlađa sestra zove se Kruna.

"Mislim da su mi deca jaka kao što su im i imena jaka. Sloboda je prelepo ime, Miloš nosi ime po dedi, Obilić po Milošu Obiliću, a Kruna imamo dosta", objasnila je mama Ana.

Među srpskim imenama postoji nekoliko imena koja su inspirisana Srbijom, od kojih su muška Srbislav, Srboljub, Srboslav, a žensko Srbijanka. Nekada su se imena davala i po bivšoj državi Jugoslaviji - Jugoslav i Jugoslava.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje  Kurir televizija