Da li je jedinstveni specijalitet - peglana kobasica, afrodizijak ili ne, saznaće oni koji 2. februara dođu u Pirot u sportsku halu "Kej".
Ova vrsta kobasice je vrhunski specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa umešanog sa začinima. Za pravljanje peglane kobasice najčešće se koriste pažljivo odabrani komadi kozijeg, ovčijeg, junećeg ili magarećeg mesa, odnosno “posne“ vrste mesa. Peglana je svojevsni tartar biftek, samo upakovan u crevo i osušen.
Sajam peglane kobasice organizuju Turistička oprganizacija Pirota, Dom kulture, Sportski centar i Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.
Prema njegovim rečima, zainteresovani za učešće na Sajmu, mogu da se prijave u TOP-u. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma kulture po ceni od 400 dinara počev od 23. januara.
Pored peglane kobasice, na Sajmu će posetioci moći da probaju domaće vino i sireve, a biće izloženi i raznovrsni proizvodi domaće radinosti.
(MONDO, foto: www.peglana.com)