Iako bi voće trebalo da jedemo svakodnevno, kao i da pijemo čaj, činjenica je da smo tome dosledniji u jesenjim i zimskim danima.

Čajevi i voćke puni su vitamina i minerala i zbog toga su važan saveznik u očuvanju zdravlja, posebno tokom jeseni i zime, kada vrebaju virusi.

To je, ujedno, i idealno vreme da sebi pripremite čaj od kore mandarine – ovo voće je sada na vrhuncu sezone, a čaj će vam i te kako pomoći!

Mandarine sadrže dosta vitamina C, ali osim ploda, i kora sadrži brojna lekovita svojstva, a najbolji način da je konzumiraje je da napravite čaj, koji pomaže kod kašlja i grlobolje, lečenju prehlade i gripa, čišćenju jetre, regulaciji nivoa šećera u krvi.

Jednostavno oljuštite mandarinu i osušite u rerni na temperaturi oko 50-60 stepeni. Osušene korice stavite u šolju, prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji i kratko se prohladi, pa popijte.

Po želji možete da dodate i kašičicu meda ili da koricu mandarine prelijete nekim čajem umesto ključalom vodom – možda najbolje crnim koji ima jak, gorak ukus, a mandarina će ga "razbiti" i učiniti slađim.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.