Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu 2014. godine značilo je drastičnu promenu za Lionela Mesija. Tada je dobio predlog od menadžera Pepe Gvardiole da razmisli o svojoj ishrani i od tog trenutka Mesi je promenio način na koji posmatra hranu. Verovali ili ne, kapiten fudbalske reprezentacije Argentine bio je veliki ljubitelj ultraprerađene hrane.

Namirnice koje je konzumirao sadržale su visok nivo masti i šećera, a onda mu je doktor Adrijan Kormilot otkrio da može da mu nanese ozbiljne zdravstvene probleme. Tada je Mesi odlučio da konzumira hranu sa većom nutritivnom vrednošću. Njegova ishrana sadrži pet ključnih namirnica: vodu, maslinovo ulje, žitarice, sveže voće i povrće.

"Moram da napomenem da su uz tako jako dobri i orašasti plodovi i semenke", rekao je italijanski nutricionista Đulijano Poser koji je napravio ključnu promenu u Mesijevom jelovniku. Stručnjak je istakao da je šećer najgora stvar za mišiće, zbog čega je slavnom fudbaleru savetovao da ga izbegava, ali i da se drži dalje od rafinisanog brašna.

Profimedia Lionel Mesi Argentina

"Količina mesa koju inače jedu Argentinci i Urugvajci je prevelika. Meso je teško probavljivo, pa sam savetovao Messiju da smanji njegov unos", dodao je nutricionista. Inače, omiljeno Mesijevo jelo je pečena piletina sa povrćem. Takođe, fudbaler uživa u specijalitetu svoje zemlje, odnosno goveđem fileu koji je pržen u prezli, ali i pici koju retko kad pojede.

(MONDO)