Maša Memedović neko je ko radije uživa u prirodi nego u gradu. Kad god ima vremena ona gužvu i buku zameni zvukom ptica, vode i ukusima prirode. Često na njenim fotografijama i snimcima može da se vidi kako je navigacija vodi ka Drini. Očigledno joj je ona i omiljeno mesto za uživanje. Tamo uživa u raftingu, veslanju na dasci, kupanju, šetnji, ali i spremanju hrane.

"Jes’ da sam na Drini ali uz ovakvu klopu kao da sam u Grčkoj", napisala je nedavno Maša ispod jednog klipa na kome prikazuje svoje umeće, ali i prelepu lepotu Srbije.

Kako je već u prirodi, trudi se i da se hrani zdravo i prirodno. Na njenom stolu nalaze se samo domaće namirnice, a ne libi se da dan započne rakijom i kafom. Ovoga puta svojim pratiocima podelila je recept sa saltu od patlidžana, poznatiju kao melitzanosalata.

"Patlidžan i crvena paprika idu pravo na roštilj, skidate ih tek kad krenu da se raspadaju. Što mekše to bolje. (Uvek možete i u rernu ali naravno da je ovako ukusnije). Kada omekšaju, skidate kožu i unutrašnjost stavljate u činiju. Sve je proizvoljno ali ja sam ovog puta koristila 3 velika patlidžana i dve paprike za salatu", započela je Maša.

Od začina koristila je peršun i beli luk koji je isto "završio" na roštilju, zatim limun i sirće. Kako kaže, sirće doda baš dosta, jer salata mora biti dobro začinjena! U salatu možete da dodate so po želji i za kraj maslinovo ulje.

"Jako je jednostavno, probajte dok pravite i dodajte šta volite, ali garantujem da ćete uživati!", rekal je Maša za kraj.

Pogledajte detaljnije u videu:

Instagram/masamemedovic Maša Memedović

 (MONDO/T.B.)