Živa koju unosimo u organizam konzumiranjem ribe ne povećava opasnost od srčanih oboljenja i vaskularno-cerebralnih napada, pokazali su rezultati američkog istraživanja.
Naučnici su došli do tih rezultata objavljenih u najnovijem broju američkog medicinskog časopisa NEJM (New England Journal of Medicine) merenjem nivoa toksičnosti prisutnog u više stotina hiljada uzetih uzoraka noktiju, prenosi AP. Na rizik od srčanog udara nije uticao nivo žive registrovan u uzorcima.
"Trebalo bi svi da jedemo ribu u sklopu zdrave ishrane i da se ne brinemo za njen uticaj na zdravlje", konstatovao je kardiolog sa Medicinskog fakulteta pri Univerzitetu Harvard dr Darijuš Mozafarijan koji je sproveo istraživanje.
(Tanjug)
"Trebalo bi svi da jedemo ribu u sklopu zdrave ishrane i da se ne brinemo za njen uticaj na zdravlje", konstatovao je kardiolog sa Medicinskog fakulteta pri Univerzitetu Harvard dr Darijuš Mozafarijan koji je sproveo istraživanje.
(Tanjug)