Navali na jabuke, ali ih nemoj ljuštiti, samo ih dobro operi. Kora jabuke sadrži antioksidanse koji blagotvorno utiču na kapacitet pluća. To važi i za jagode i pomorandže.

I grožđe ublažava simptome alergije. Pre svega crveno i crno grožđe, piše "Hafingtonpost" (Huffingtonpost).

Ako ne volite ovo voće, pokušajte sebi da olakšate lukom i paradajzom. Takođe su dobri za disajne organe, a imaju i dosta vitamina C koji štiti od alergija.

Dan počnite i završite čajem, ali biljnim, bez dodatih aroma i boja. Što topliji čaj, to bolje. Ovaj napitak će vam pomoći da ubrzate iskašljavanje, a može da ublaži i neprijatno grebuckanje grla.

Ono što ne bi trebalo da jedete ako vas muče "prolećne" alergije, je celer. Ova, inače zdrava i ukusna biljka, može da pojača osećaj peckanja u grlu. Isto važi i za kivi i breskve.

Začini su zdravi zbog kapsaicina, ali isti taj sastojak može pospešiti curenje iz nosa i peckanje očiju. Zato izbegavajte začine, pre svega one ljute.

(MONDO)