Ali, bogatstvo hranljivih materija u pečurkama, prvenstveno belančevina i raznih azotnih materija, želudac teško vari, tačnije želudačni sokovi svare najviše trećinu tih sastojaka prisutnih u pečurkama, piše "Politikin zabavnik".
Zbog toga se savetuje da se pečurke ne spremaju u velikim količinama, pa odatle zabuna da su otrovne ako se podgrevaju.
Dakle, pečurke smeju da se podgrevaju, ali samo u narednih 24 sata od spremanja, kao i bilo koju drugu vrstu hrane na bazi mesa. Naravno, u međuvremenu ih treba čuvati na hladnom mestu
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji