Pored toga što mogu da zasite, jabuke mogu i da ugase žeđ. U ovom voću nalazi se oko 84 odsto vode, što će obezbediti dobru hidrataciju vašem organizmu.

Ako vodite računa o tome šta jedete, izbegavate slatkiše i nezdrave namirnice, navalite na jabuke. Jedna ova voćka, srednje veličine, u sebi sadrži samo 80 kalorija, bez holesterola je i obiluje hranljivim vlaknima.

Jabuke su bogate i vitaminom C, koji će dobro doći u jačanju imuniteta, ali će takođe pomoći i u očuvanju zdravlja zuba i desni.

Dijetna vlakna koja se nalaze u voću, između ostalog i u jabukama, pomažu da duže vremena budemo siti, dobri su saveznici u snižavanju holesterola, umanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Međutim, važno je i kako jedete jabuku. Veliki broj ljudi će, pre nego što je pojede, prvo skinuti koru. Većina hranljivih vlakana nalazi se upravo u njenoj kori, zbog čega stručnjaci preporučuju da je ne uklanjate. Kora jabuke srednje veličine sadrži 3,3 grama  hranljivih vlakana, a kada oljuštite jabuku i tako je pojedete, unećete samo polovinu, odnosno 1,7 grama ovih vlakana.

Kora ovog voća je i izuzetno bogata nutrijentima, a naučnici sa Akademije za ishranu i dijetu objašnjavaju da se u njoj nalazi  velika količina kvercetina, koji sprečava da dođe do različitih zapaljenja, štiti srce, a moguće je i da usporava rast i napredovanje ćelija raka, tvrde naučnici.

Naravno, pre nego što pojedete jabuku zajedno sa korom, obavezno je dobro operite.

Ako želite da uradite nešto dobro za svoje zdravlje, stručnjaci kažu da je dovoljno da pojedete svakog dana po jednu ili dve jabuke i da vam lekar neće biti potreban.