Žene koje redovno konzumiraju proizvode na bazi soje, tri do četiri puta smanjuju opasnost da dobiju srčani napad, saopštili su japanski naučnici u najnovijoj studiji vodjenoj tokom 13 godina.
Žene koje redovno konzumiraju proizvode na bazi soje, tri do četiri puta smanjuju opasnost da dobiju srčani napad, saopštili su japanski naučnici u najnovijoj studiji vodjenoj tokom 13 godina.Prozivodi na bazi soje, bogate vitaminom E i antioksidansima, imaju zaštitni efekat na žene, posebno one koje su menopauzi.
Istraživanje je počelo 1990. godine, a njime je obuhvaćeno više od 40.000 žena izmedju 40 i 59 godina koje nisu bolovale od srčanih bolesti.
Rezultati su pokazali da žene koje jedu soju (45 grama dnevno soje ili 100 grama sira od soje - tofu) imaju znatno manju opasnost da dobiju infarkt od onih koji ne jedu prozivode na bazi soje i alge.
(Beta)