Zdravlje

U Nišu 39 obolelih od korona virusa, 17 osoba u bolnici

Izvor Beta

U Nišu je potvrđeno 39 slučajeva korona virusa, na bolničkom lečenju ih je 17, dok se ostali leče kod kuće.

Izvor: AP Photo/ Elaine Thompson

Korona virus do sada je potvrđen kod 39 osoba u Nišu, od kojih je 17 na lečenju na Klinici za infektivne bolesti, dok se 22 osobe nalaze na kućnom lečenju, rekao je danas gradonačelnik Niša i komandant Štaba za vanredne situacije grada Niša Darko Bulatović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je JKP "Naisus" naloženo da domaćinstvima ne isključuje vodu za vreme trajanja vanredne situacije, a da se privremeno uključe na mrežu svi korisnici koji su ranije isključeni.

Bulatović je rekao da je "Gradskoj toplani" naloženo da obezbedi grejanje sve dok vremenski uslovi to zahtevaju. Rad opštinskih centara, kazao je Bulatović, biće ubuduće od osam do 16 časova.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Tagovi