Zdravlje

Korona virus u Srbiji: Prvi zaraženi u Ivanjici, dvoje u opštini Lučani

Izvor mondo.rs

85 u kućnoj izolaciji, kod dvoje potvrđena zaraza korona virusom.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

U Ivanjici je danas potvrđeno prisustvo korona virusa kod jedene osobe. 

Dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u opštini Lučani, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 85 osoba.

Kako se navodi u saopštenju Štaba za vanredne situacije te opštine, jedan pacijent se nalazi u čačanskoj Opštoj bolnici, dok je drugi prebačen u Klinički centar u Kragujevac.

Dodaje se da policija svakodnevno kontroliše lica koja su u kućnoj izolaciji i da na teritoriji Lučana nema zabeleženog kršenja tih mera.

Naučnici i istraživači u Centru za bioinženjering Fakulteta inženjerskih nauka (FIN) Univerziteta u Kragujevcu izrađuju vizire namenjene zdravstvenim radnicima koji rade sa pacijentima zaraženim koronavirusom, saopštio je juče taj fakultet. Viziri će biti poklonjeni medicinskom osoblju koje dolazi u kontakt sa zaraženim pacijentima, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa među zdravstvenim radnicima i pružanja pomoći u borbi protiv epidemije.

Tagovi