Zdravlje

U KBC "Dragiša Mišović" je dosta mladih, i beba od 28 dana

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

O stanju pacijenata zaraženih koronom.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić gostovao je večeras na TV Pink.

Evo šta kaže o stanju pacijenata:

"Imamo jednog a respiratoru, nekoliko na kiseoničkoj potpori, 120 pacijenta ukupno, dosta je mladih. Nažalost nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu."

"Mi smo danas imali predavanje veoma kvalitetno kineskih kolega, kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promene na plućima koje su i za njih bile enigmatične", kaže dr Đukić

"Mi imamo bebu od 28 dana roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi. Jedina preventiva je potpuna izolacija", kaže dr Đukić i dodaje da je važno da su reagovali pravovremeno. 

"Reagovali smo pravovremeno. Kolega koji ima zapaljenje pluća je dva puta negativna test za koronu, to znači da radimo dobro."

Tagovi