Zdravlje

SJAJNE VESTI! Beba zaražena korona virusom se OPORAVLJA

Izvor mondo.rs

Možemo da odahnemo.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su dve bebe pozitivne na virus korona, da je jedna, koja ima 28 dana, u bolnici "Dragiša Mišović", a da je druga kod kuće, u Beogradu.

Beba je virus po svemu sudeći dobila od ukućana, (beogradska opština Zvezdara) odnosno očevog strica, koji je pozitivan na korona virus.

"Beba je stabilno i oporavila se. Kada je reč o opštem stanju već sada bi mogla da ide kući, ali je zbog uzrasta zadržana kako ne bi majka procenjivala stanje", kažu lekari u KBC, premosi Blic. 

"Mi smo imali i drugu bebu koja je imala pozitivan nalaz na kotonu ali nije imala tegobe, dete je kod kuće. Dešava se da imate bebu pozitivnu na korona virus ali do sad nisu imali ozbiljnije simptome ili komplikacije", rekao je Lončar za RTS.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.