Zdravlje

Prvi slučaj u SAD: MALOLETNIK PREMINUO od posledica korona virusa

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

U svetu je sve više slučajeva dece zaražene virusom kovid-19...

Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji. Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

U Americi je korona virus odnela jedan mladi život. Kako prenose američki mediji, reč je o maleletnom licu iz okoline Los Anđelesa. Nije objavljeno da li se radi o dečaku ili devojčici, ali je poznato da je maloletno lice živelo u Lankasteru u Kaliforniji.

"Prema dostavljenim podacima o smrtnosti, u Evropi nije bilo deteta mlađeg od 15 godina koje je podleglo virusu", rekla je dr Debora Birk, tokom brifinga u Beloj kući u ponedeljak.

„Postoji slučaj jedne četrnaestogodišnjakinje koja je preminula u Kini. To nam govori da je obolevanje korona virusom i dalje u manje ozbiljnom obliku kod dece, što je utešna vest za zabrinute roditelje", izjavila je dr Birk.
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su dve bebe pozitivne na virus korona, da je jedna, koja ima 28 dana, u bolnici "Dragiša Mišović", a da je druga kod kuće, u Beogradu.