Zdravlje

U Hrvatskoj još 56 slučajeva korona virusa, ukupno 551 osoba zaražena!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Hrvatskoj je registrovano 56 novoobolelih od korona virusa i sada ih je ukupno 551, tri osobe su umrle, a 37 je izlečeno, saopšteno je jutros u Zagrebu na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu.

Direktor splitske bolnice saopštio je da je na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno 44 pozitivnih na koronavirus.

"Imamo 56 novih bolesnika, što daje brojku od 551 bolesnika. U protekla 24 sata detektovano je 70 novih bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro", rekao je mnistar zdravlja Vili Beroš.

Prosčena starost obolelih je 48,02 godine, a među obolelima je šest odsto žena. Procenat bolesnika iznad 60 godina je 25 odsto. Osam osoba je na respirtoru.

"Oporavilo se 37 osoba i nadajmo se da će najveći deo pokazati znakove izlečenja", rekao je Beroš na redovnoj konferenciji za novinare.

Dodao je da je rast obolelih linearan što, kako je kazao, ukazuje na to da se građani pridržavaju uputstava za sprečavanje širenja bolesti.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da su na snazi zabrana kretanja i policijski čas, i da su socijalna distanca i često, pravilno pranje ruku najvažniji u preventivi.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Evo šta kaže ekspert kada će prestati pandemija korona virusa. Pročitajte i kako su izgledale pandemije kroz istoriju.