Zdravlje

Šta će biti sa obolelima od korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu?

Izvor mondo.rs

Isti princip važi za sve delove naše zemlje, rečeno je na konferenciji kriznog štaba.

U Srbiji ima ukupno 741 slučaj korona virusa, u poslednjih 24 sata zaražene su još 82 osobe, a preminulo je ukupno njih 13 od početka epidemije.

U nedelju je objavljeno i da u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji ima još dva slučaja zaraženih korona virusom.

Upitana šta će biti sa pacijentima u srpskim sredinama, odnosno da li će oni biti prebacivani u medicinske ustanove u centralnoj Srbiji, zamenica direktora Instituta "Batut"dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila je ovako.

"Isti je princip za sve delove naše zemlje, pacijenti se zbrinjavaju u najbližem kliničko-bolničkom centru koji ima infektivno odeljenje. Isto je za sve delove naše zemlje," rekla je dr Kisić Tepavčević.

Policijski čas je produžen od ovog vikenda, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom, počevši od nedelje, 29. marta. Stariji od 65 smeju samo da izlaze u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam.

Ukinuta je i prethodna mera kojom je vlasnicima pasa bilo dozvoljeno da ih šetaju između 20 i 21 čas. Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije.