Zdravlje

Crna Gora OTVORILA GRANICE u jeku PORASTA broja ZARAŽENIH i MRTVIH! Danas GORE nego juče

Autor Maja Gašić

Svuda u svetu raste broj novozaraženih i mrtvih, a izizetak nije ni Crna Gora.

Od ponoći Crna Gora je otvorila granice za državljane SAD, Srbije, Kosova, Albanije i Severne Makedonije. Ipak, epidemija ne jenjava u "komšiluku". 

U Crnoj Gori je tokom poslednja 24 sata potvrđeno 30 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminule su dve osobe, saopštio je Institut za javno zdravlje. U saopštenju se navodi da su u tom periodu testirana 222 uzorka. Juče je broj zaraženih bio veći - 73, ali nije bilo preminulih.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.055.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19 od početka juna je 66 a od početka godine 75. Ukupan broj zaraženih sada iznosi 3.960.

U Crnu Goru od ponoći, pod određenim uslovima, mogu da uđu državljani SAD, Srbije, Kosova, Albanije i Severne Makedonije. Kako je saopštilo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, za njih je ulazak u Crnu goru moguć samo uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.