NAJNOVIJE INFORMACIJE

NAJNOVIJI PRESEK: I dalje ogroman broj novozaraženih, 11 osoba preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovana je još 2.181 zaražena osoba, među 12.480 testiranih uzoraka. Nažalost, još 11 osoba je preminulo

Na respiratorima se trenutno nalazi 57 pacijenata.

Od početka epidemije potvrđeno je ukupno 55.676 slučajeva korona virusa, dok je broj preminulih 861.

Do 5. novembra u 15 časova testirano je ukupno 1.388.716 uzoraka. 

TEME DANA U VEZI SA KORONA VIRUSOM

* Vanredna sednica Kriznog štaba

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra, 6. novembar u 12 časova, a epidemiolog dr Branislav Tiodorović otkrio je da li će se govoriti o zatvaranju. 

"Za sada nema opravdanja da primenimo policijski čas, vanredno stanje, time bismo samo doveli do tenzija i neodgovarajućeg odgovora od strane one manjine koja se ponaša veoma neodgovorno i sebično. Sutra imamo Krizni štab, biće procena epidemiološke situacije i mera, mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo, niti je to opravdano da ide, zatvaranje poput Velike Britanije, Francuske, Italije...", rekao je epidemiolog.

* Bolnice se pune, raste broj zaraženih

Dr Radmilo Janković upozorio se broj prijema u bolnice povećava za 100 odsto dnevno, te da se situacija pogoršava i u Nišu. 

"Situacilja je lošija, tokom noći je bilo još prijema. Povećanje je prilično veliko, za 100 odsto dnevno se povećava broj prijema, opterećenje kapaciteta kreće se velikom brzinom".

I direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović istakla je da se bolnice ubrzano pune.

"Najviše slučajeva registrovano je u Beogradu, slede Novi Sad i Kragujevac, a veliki rast broja novoinficiranih zabeležen je i u Valjevu i Kraljevu dok je u ostalim gradovima manji porast broja pozitivnih. Oko 15 odsto novih slučajeva zahteva bolničko lečenje, a samo juče smo imali 400 hospitalizovanih što predstavlja veliki rizik", upozorila je.

* Nove mere u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio nove mere u tom gradu zbog pogoršanja epidemiološke situacije. 

Biće zabranjene sve manifestacije, osim kulturnih, a zabranjen će biti i rad spa centara i bazena. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.