Zdravlje

TEŠKA NEDELJA JE PRED NAMA: Član Kriznog štaba otkrio u kakvom će stanju Srbija dočekati Novu godinu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Branislav Tiodorović komentarisao i "Crni petak"!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija je tokom vikenda oborila crni rekord u broju preminulih, zbog čega će zasedati Krizni štab. Tek posle 10. decembra možemo očekivati zaravnjenje krive, a pad broja obolelih tek krajem meseca, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović.

Uprkos apelima za izbegavanje okupljanja, samim time i rizika, prizori iz Srbije nastali tokom takozvanog "Crnog petka" bili su šokantni - kupci su se "gužvali" u redovima ispred prodavnica u želji da iskoriste pretpraznične popuste.

"Ovakve gužve su se desile baš kada ne treba, jer sada ima najviše inficiranih, najviše virusonoša i sigurno da ćemo sledeću nedelju morati da izdržimo, pre svega mislim na naš zdravstveni sistem, koji se herojski bori", rekao je on.

Pogledajte fotografije!

"Samo pod uslovom da mere budu poštovane, imaćemo zaravnjenje krive do 10. decembra, da bismo tamo do Nove godine mogli da očekujemo smirivanje. Svako od nas bi morao da se ponaša odgovorno, ovo je optimistična prognoza", rekao je on.

Kada su u pitanju radna okruženja ili porodice, Tiodorović kaže da je potrebno da svi preuzmu inicijativu.

"U prvom talasu je bilo više inicijative kod menadžmenta i raznih organizacija da se organizuju smenski ili rad od kuće. Sad mi se čini da svi čekaju šta će reći Krizni štab, a svako najbolje zna svoju organizaciju i može da doprinese boljoj zaštiti", rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Blic)