Zdravlje

DRAMATIČNO! "BANJICA" POPUNJENA DO POSLEDNJEG KREVETA ZA 24H! Svi pacijenti su na kiseoničkoj potpori

Autor Maja Gašić

Direktor Zoran Baščarević upozorio je na alarmantnu situaciju u klinici za ortopediju koja je nedavno po hitnom postupku prešla u kovid sistem.

Izvor: Pink

Kapaciteti Instituta za ortopediju Banjica u Beogradu, koji je postao kovid bolnica, popunjeni su za jedan dan, rekao je direktor ovog instituta Zoran Baščarević. On kaže da je ortopedija na Banjici u kovid sistem ušla sa 30 mesta na odeljenju i 17 na intenzivnoj njezi, ali da su juče od 10.00 do 20.00 časova svi kreveti popunjeni.

"Sada su mnogo teži pacijenti, nego u prethodna dva talasa epidemija i svi koji su zbrinuti kod nas su na kiseoničkoj potpori", rekao je Baščarević.

On je naveo da je "Banjica" dobila pomoć od Instituta Dedinje, odakle je stiglo deset internista, kao i  da će biti otvoreno još jedno odeljenje sa 30 kreveta i biće pojačana poluintenzivna njega.

Baščarević je rekao za TV Pink da je Institut za ortopediju Banjica prebacio svoje pacijente, koji su hospitalizovani zbog trauma, onkologije ili infekcija, na Vojno medicinsku akademiju i ortopedsku bolnicu Klinicčkog centra Srbije.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.