Zdravlje

ZLATNA VODA IMA POSEBNO MESTO U RUSKOJ MEDICINI: Koristi se na 3 načina, a dr Doronjina otkrila kako se pravi!

Autor Nataša Petrović

Čuli ste za srebrnu vodu, a evo šta sve može zlatna i kako se pravi!

U poslednje vreme dosta se govori o srebrnoj vodi, koja primenu ima u kozmetici, ali i medicini. Međutim, ono što mnogi ne znaju je da je zlatna voda pravi dragulj ruske medicine i da zaista "zlata vredi".

Zlatna voda je zapravo voda obogaćena jonima zlata, a ruska doktorka Julija Doronjina otkrila je kako napraviti ovu dragocenu tečnost.

Potrebni su vam dukati ili nakit od čistog žutog zlata, bez ikakvog ukrasnog kamenja, a poželjno je i da komad zlata koji koristite bude težak najmanje tri grama.

Nakit najpre dobro operite, a zatim ga stavite u emajliranu posudu, prelijte sa dve čaše vode i kuvajte sve dok polovina vode ne ispari. Nakit izvadite, a vodu u kojoj ste ga kuvali možete da koristite kao lek, evo i za šta sve.

Zlatnu vodu možete da pijete, pravite obloge ili je koristite za masažu.

Konzumiranje ove vode jača se imunitet, dobro deluje na nervni sistem, ali i pamćenje.

U ruskoj medicini, zlatna voda se koristi i u lečenjusrčanih bolesti, oboljenja disajnih organa, a kažu i da poboljšava varenje i pomaže kod anemije, kao i kod bolesti jetre, pa i impotencije.

Ono što je važno da znate, kada je reč o ispijanju zlatne vode, ona se konzumira tri puta dnevno po jedna kašičica. Deluje veoma snažno, tako da se uzima kraći vremenski period i pravi se duga pauza do narednog lečenja.

Zlatna voda koristi se i za negu kože jer podstiče cirkulaciju, kažu da posebno dobro deluje na masnu kožu, uklanjajući suvišne masnoće. Takođe, umiranje zlatnom vodom pomoći će da bore budu manje vidljive, očistiće akne i bubuljice, a koža će biti mekana i hidrirana.

Zlatna voda može da pomogne i kod opadanja kose tako što će ojačati koren dlake i sprečiti dalje opadanje – u ovom slučajevima je potrebno posle pranja ispirati kosu zlatnom vodom.

Ukoliko ste alergični na zlato, ovu vodu nemojte koristiti ni u jednom obliku, a takođe se ne preporučuje ni trudnicama i dojiljama.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.