Zdravlje

DA VAS "ALATKA" NE IZDA KAD VAM JE NAJPOTREBNIJA: 5 vitamina koji su potrebni za zdrav pe*is!

Autor Nataša Petrović

Ovi suplementi pomoći će da vaš "ponos" bude u najboljem mogućem stanju!

Baš kao i svim drugim delovima tela, i muškom reproduktivnom sistemu su potrebni određeni nutrijenti za optimalno zdravlje.

Stručnjaci su izdvojili pet najvažnijih suplemenata koji će pomoći da muški polni organ bude zdrav i da funkcioniše bez greške.

Cink

Dokazano je da ljudi koji imaju viši nivo cinka u organizmu imaju veću seksualnu želju. Stvar je u tome da je ovaj mineral od ključne važnosti za proizvodnju testosterona.

Jedno istraživanje je pokazalo da kod muškaraca koji su imali nizak nivo cinka šest meseci nakon uzimanja suplemenata ovog minerala imali dvostruko veći nivo testosterona.

Vitamin B12

Nedavno sprovedena studija na Harvardu pokazala je da nizak nivo vitamina B12 ima veze sa erektilnom disfunkcijom. Još uvek nije dokazano da je ta veza uzročno-posledična, ali s obzirom na to da sve ćelije u telu koriste vitamin B, posebno metaboličke ćelije i proizvodnja krvi – a to su dva glavna faktora koja utiču na erekciju.

L-arginin

L-arginin se pretvara u azotni oksid, prirodni gas koji pomaže opuštanje krvnih sudova i ojačava protok krvi, što je važno za postizanje i održavanje erekcije.

Prema opštim preporukama, maksimalna dnevna doza ovog suplementa je 400-6.000 miligrama, ali svakako ne treba da uzimate suplemente bez konsultacija sa lekarom.

Vitamin D

Interesatno istraživanje sprovedeno u Italiji u kojem su učestvovala 143 muškarca koji imaju erektilnu disfunkciju, pokazalo je da 80 odsto njih ima nizak nivo vitamina D.

Stručnjaci imaju teoriju da nizak nivo vitamina D oštećuje krvne sudove i snižava nivo azotnog oksida.

Vitamin C

Vitamin C povezuje se sa većom količinom spermatozoida. Možete da ga unosite prirodno, kroz namirnice poput jagoda, malina, borovnica, jer ove namirnice pored vitamina C sadrže i hemikalije antocijanine, koje otčepljuju arterije, poboljšavaju cirkulaciju i kvalitet erekcije.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.