Dnevni presek

KORONA SE OPET RAZBUKTALA! Novozaraženih skoro 600, povećan broj umrlih i pacijenata na respiratorima!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji je u poslednjih 24 časa registrovano još 584 slučajeva korona virusa. Nažalost, preminulo je još dvoje ljudi. Testirano je ukupno 9.583 uzoraka, a na respiratorima je 12 pacijenata.

Dan ranije, bilo je potvrđeno 564 slučaja, uz jedan smrtni ishod i 12 osoba na respiratorima. Broj hospitalizovanih bio je 609. Ovo su teme dana vezane za koronu!

* JEZIVI SIMPTOM DELTA SOJA

Šminkerka je na TikToku pokazala neočekivani simptom korona virusa na usnama. Ovako nešto niste ranije videli, upozoravamo da može da bude i uznemirujuće - objavila je fotografije i video!

* OVO JE TRKA S VREMENOM

Direktor laboratorije za istraživanje infektivnih bolesti iz Berlina u Jutarnjem programu pričao je o vakcinaciji protiv korona virusa.

"Ovo je trka s vremenom, mi moramo brzo da vakcinišemo ljude, 60 ili 70 odsto, to nije dovoljno, moramo 85 ili 90 pre jeseni ili zime", rekao je profesor Andrej Krampuž.

Izvor: TV Prva

* PLUĆA VAKCINISANIH I NEVAKCINISANIH NA RENDGENU

Američki doktor objavio je snimke pluća pacijenata koji su oboleli od kovida. Jedan je primio vakcinu, drugi nije. Vidite li razliku?

Izvor: Saint Louis University hospital

* "ĆERKA NAM DONELA KORONU SA LETOVANJA"

U Batajnici trenutno leži čak 95 pacijenata, skoro pa trostruko više nego pre nedelju dana, rekla je direktorka te ustanove i naglasila da je najveći broj "povratnika" sa odmora, i to nevakcinisanih.

"Dobio sam prošle subote, ćerka koja nije vakcinisana bila je sa drugarima u Budvi. Preko nekoga je dobila, tako da je meni prenela. Ona je na svu sreću dobro", rekao je jedan od pacijenata. Pročitajte celu reportažu iz Batajnice!

* RAZDVAJANJE VAKCINISANE OD NEVAKCINISANE DECE

Jedan od predloga epidemiologa Predraga Kona je da deca koja nisu vakcinisana prate nastavu onlajn, a ona koja jesu da pohađaju časove u školi. Ovaj predlog je izazvao buru u stručnoj javnosti. Ni roditelji, kao ni nastavnici nisu ostali ravnodušni na Konov predlog i uglavnom negoduju.

(MONDO)

Tagovi