Zdravlje

NIJE SAMO GROZNO, VEĆ I LOŠE PO ZDRAVLJE: Doktorka objasnila zašto nikad ne treba da mokrite pod tušem! (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Mokrenje pod tušem nije samo nehigijenski, već je loše i po zdravlje!

Izvor: TikTok/Screenshot/scrambledjam

Ne samo što je groznoi nehigijenski, već je i štetno po zdravlje da mokrite pod tušem, upozorava doktorka Ališa Džefri-Tomas.

Ako se pitate šta tu može da bude štetno, ona je na TikTOku objasnila da mokrenje pod tušem šteti karličnim mišićima i može da dovede do problema sa mokrenjem u budućnosti.

Na početku snimka, Džefri-Tomas mokrenje pod tušem upoređuje sa Pavlovljevim eksperimentom na psima – psi su istrenirani da povezuju zvuk zvona sa dolaskom hrane. To je na kraju dovelo do toga su psi počeli da balave čim čuli zvuk zvona, čak i kada ne bi dobili hranu.

"Ako mokrite pod tušem ili mokrite dok teče voda iz slavine, kreirate povezanost u mozgu između zvuka tekuće vode i mokrenja. Kada uzmemo u obzir disfunkciju mišića karlice, bilo sada ili kasnije, to bi moglo dovesti do problema sa curenjem mokraće kada čujete zvuk vode koja teče", objasnila je doktorka u videu.

Ona je dodala da su žene u ovom slučaju ugroženije jer njihova anatomska građa nije predviđena za mokrenje u stojećem položaju.

"Mišići karlice se u tom slučaju ne opuštaju pravilno, pa nećete isprazniti bešiku do kraja".

(MONDO)

Tagovi