Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Preminulo još 7 ljudi, skoro 2.500 zaraženih!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 2.454 nova slučaja virusa korona od 14.270 testiranih, a nažalost, još sedam osoba je preminulo

Na respiratorima se trenutno nalazi 58 pacijenata, a 1.057 je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije je u našoj zemlji registrovano 751.147 slučajeva obolevanja od kovida-19, a 7.240 osoba je preminulo. 

Ukupno je testirano 4.960.665 uzoraka. 

Ovo su teme dana o koroni!

* Prosečan korona pacijent mlađi od 30 godina, nevakcinisan

U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru, izjavila je direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

Pacijenti u najvećoj kovid bolnici su uglavnom muškarci. Nisu primili vakcinu, najbrojniji su u starosnoj grupi 20-30 godina, potom 40-50, a na trećem mestu nalaze se osobe između 30 i 40 godina starosti.

"Kliničke slike vrlo su teške i svaki drugi, ili treći pacijent, zahteva momentalnu primenu kiseonika. Ljudi su iscrpljeni, bore se za vazduh, imaju temperaturu. Nikada do sada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto. Više od 20 odsto pacijenata momentalno po prijemu zahteva intenzivnu negu", upozorila je Adžić Vukičević.

* Tiodorović odveo unuka (15) na vakcinaciju

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović danas je doveo unuka Mihaila (15) na vakcinaciju u niškom domu zdravlja.

Mihailo uskoro polazi u prvi razred gimnazije, a navodi da je pre početka školske godine odlučio da se vakciniše i da je za to dobio podršku porodice.

"Ja sam sam odlučio da se vakcinišem pre polaska u školu. Naravno, ništa ne boli i preporučujem svima da se vakcinišu i zbog sebe i zbog drugih", rekao je Mihailo nakon primljene Fajzer vakcine i tako poslao savesnu poruku, kako svojim vršnjacima, tako i svim mladima koji do sada nisu iskoristili svoje pravo da se vakcinišu.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi