Strašno!

SRCE DA PUKNE! UČESNIKU RIJALITIJA UMRLA BEBA OD 8 MESECI! Doktori mu pričali da su GRČEVI, nisu prepoznali TEŠKU bolest

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Osmomesečna kćerkica rijaliti zvezde umrla je od leukemije. Njeni mama i tata na televiziji nabrojali simptome u želji da pomognu drugim roditeljima.

Izvor: Instagram/mrashleycain

Rijaliti zvezda Ešli Kejn i njegova verenica Safija Voradži progovorili su o strašnom gubitku kćerke koja je imala samo osam meseci.

Malena Azejlija rođena je u avgustu prošle godine, ali već sa nekoliko meseci utvrđeno je da boluje od leukemije. Njeni roditelji su, uoči prvog rođendana koji nije doživela, gostovali na televiziji i ispričali koje je simptome devojčica imala.

I Ešliju, i Safiji, mala Azejlija bila je prvo dete. Njene simptome pripisivali su normalnom rastu i razvoju bebe, i rekli su da nisu mogli ni da pojme da je toliko ozbiljno bolesna.

"Imala je razne simptome, koje smo mi kao novopečeni roditelji smatrali normalnim. Curio joj je nos, ponekad bi povratila ili imala proliv. Primetili smo i da joj je stomak tvrd. Ništa nije ukazivalo na to da možda ima strašnu bolest", rekla je Safija.

"Govorili su nam da je stomačić tvrd zbog grčeva, ili zatvora. Nije bilo nikakvog signala da je u pitanju leukemija. Hoćemo da skrenemo pažnju svim roditeljima, ovo ne bismo poželeli nikome. Budite svesni onoga što dete proživljava, jer da smo ranije shvatili šta je našoj devojčici, imala bi bolje šanse da preživi", rekao je Ešli.

Kada su bebi počele da se pojavljuju i modrice, par je zatražio detaljnije analize i dobio strašnu dijagnozu. Odmah je započeto lečenje bebe od svega osam nedelja. Ubrzo su lekari utvrdili da mora na terapiju koja košta milion funti u inostranstvo.

Ešli je iskoristio svoju popularnost da na Internetu pokrene akciju prikupljanja novca. Za samo nekoliko sati, milion funti je prikupljeno. A onda, novi udarac.

"Lekari su nam rekli da su joj se tumori pojavili po drugim delovima tela. Da više nije u stanju da putuje avionom..."

Uprkos naporima lekara, devojčica je preminula u aprilu. Imala je samo osam meseci.

"Bili smo na najmračnijem mestu. Pokrenuli smo fondaciju s njenim imenom. Želimo da njena energija i snaga daju i drugima snagu u teškoj borbi. Želimo da ostatak života posvetimo tome da pomognemo roditeljima koji će proći kroz iskustvo koje smo mi prošli", rekao je Ešli.

Simptomi leukemije kod dece su umor, bleda koža, česte infekcije i temperatura, lako pojavljivanje modrica, krvarenje iz nosa ili desni, bolovi u kostima i zglobovima, oticanje stomaka i limfnih čvorova.

(MONDO)

Tagovi