Zdravlje

POPIO POLA PIVA, PA SE SRUŠIO U BARU! Lekari u Hitnoj pomoći mislili da je PIJAN, kobna greška mogla da ga košta života!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Otac troje dece koji je popio pola piva na kompanijskoj proslavi, a onda se srušio pred kolegama, zapravo je imao krvarenje u mozgu. Ali lekari su pretpostavili da je pijan i zamalo ga poslali kući!

Izvor: YouTube/Greenlightbookstore

Dru Magari (34) je bio na proslavi časopisa u kojem radi, držao je govor kolegama, i pre toga pazio da ne "pretera" u alkoholu kako bi dobro uradio posao. Održao je govor, ali se onda srušio, počeo da povraća, oteže reči a kolege su zaprepašćeno shvatile da mu iz glave curi tamnocrvena krv.

Odmah su ga prebacili u bolnicu, gde mu je prvo urađen alko-test. Pokazao je 0.016, odnosno manje od jednog piva. Uprkos tom rezultatu, lekari su rekli da je "samo pao pijan" i nameravali da ga pošalju kući.

Međutim, njegove kolege nisu odustajale. Bili su zaprepašćeni iznenadnim nastankom simptoma i sigurni da mu od jednog pića nije bilo ništa, jer nije pio neumereno. Zahtevali su da se Magariju uradi magnetna rezonanca.

Snimak je pokazao da je imao jako krvarenje u mozgu, zbog čega je hitno operisan. Operacija je trajala šest sati, a Dru kaže da ni dan-danas nije isti kao pre.

Izvor: Privatna arhiva/Drew Magary

"Uglavnom više nemam čula ukusa i mirisa, i ne čujem na jedno uvo. Deo sećanja mi je nepovratno izgubljen i često sam vrlo sklon tome da planem zbog sitnice", napisao je on u knjizi "Noć kada su se ugasila svetla".

Dru nije jedina osoba koju su lekari zamalo vratili iz Hitne pomoći sa stanjem opasnim po život, uz pogrešnu pretpostavku da je "samo popio koju više". Da njegove kolege nisu insistirale da se urade dodatne analize, ovaj otac troje dece danas ne bi bio živ. Pročitajte koji su simptomi moždanog udara koji pogađa i mlade!

(MONDO)

Tagovi