Zdravlje

MLADEN IMA VODU KOJA LEČI PESAK I KAMEN U BUBREGU: Sladunjava i ukusna, jača i imunitet, mnogima je pomogla! (FOTO)

Autor Nataša Petrović

Mladen iz Suvobora otkrio sve o vodi za koju tvrdi da leči pesak i kamen u bubregu!

Izvor: Rina

Dok apoteka nije bilo na svakom ćošku, naši stari spas su tražili ali i pronalazili u lekovima iz prirode. Ako neke od njih pitate odmah će vam reći i da su bili mnogo zdraviji. Brojni recepti decenijama se prenose sa koleno i koleno, a jedan takav čuva i Mladen Tomović iz sela Кoštunići na Suvoboru.

On buši drvo breze, a zatim iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen u bubregu.

"Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kao po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više", objašnjava Mladen.

Izvor: Rina

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se jedna mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

"Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže", priča ovaj domaćin koji je i sam probao ovu vodu i kaže da je izuzetno bistra.

Izvor: Rina

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Кo je probao, nije se pokajao, a ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet.

(MONDO/Rina)