Zdravlje

UBRIZGAVAJU MASTI U PE*IS DA BI BIO DEBLJI! Doktor o jezivim posledicama - KVRŽICE su prvi simptom, a evo do kada raste!

Autor Tamara Veličković

Doktor ističe da operacija povećanja penisa muškarce čini zapravo "nesigurnijima" i otkriva zabrinjavajuće posledice ove procedure.

Izvor: Andrey_Popov/Shutterstock.com

U poslednje vreme sve više se govori o povećanju penisa - proceduri koja je dobila mnogo tretmana: od zračenja polnog organa infracrvenim svetlom, do stavljanja filera u "muškost". Šuškalo se i da poznati muškarci nisu odoleli ovom zahvatu, a prvi među njima su Kristijano Ronaldo i 50 Cent.

Nedavno smo imali prilike da čujemo sve o ovoj proceduri od doktora Razvana Vasilasa koji je otvorio kliniku za ove tretmane. Ipak, dr Dejvid Rejner iz Australije, poziva muškarce da izbegavaju povećanje penisa zbog visokog rizika. Kako je objasno, umesto samopouzdanja, muškarci dobijaju veliku dozu nesigurnosti.

"Definitivno ne bi trebalo da operišete penis da biste ga povećali. To ne funkcioniše i da li zaista želite da vam neko seče penis? Danas postoje procedute koje menjaju vašu dužinu, a zatim i obim, ali obe operacije treba da izbegavate. Jedna procedura izbodi se sečenjem suspenzorskog ligamenta i to je ono što penis čini dužim. To jeste odlično za mušku svlačionicu, ali ova operacija u stvarnosti smanjuje funkciju polnog organa. Može da učini penis nestabilnim i lako lomljivim", objasnio je dr Rejner.

Peniski suspenzorski ligament igra glavnu ulogu u pravilnom funkcionisanju penisa, posebno tokom intimnog odnosa. On drži penis blizu stidne kosti i podržava ga u erekciji, a doktor naglašava da je od velike važnosti izbegavati bilo kakve povrede ovog tkiva. Druga opcija podrazumeva "ubrizgavanje masti" u penis kako bi se "učinio debljim", objasnio je stručnjak.

"To je nešto najluđe. Dobićete kvržice i izbočine u penisu, biće neravnomeran i bićete nesigurniji. Postupak je opasan, daje se anestezija. Ne postoji ništa što je vredno rizika, ne radite to. Takođe, mnogi muškarci su sada počeli da koriste pilule i losione za koje tvrde da im uvećavaju polni organ. To je klasično bacanje para", upozorio je doktor.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, svaki penis je jedinstven i osobe muškog pola se razvijaju u različitim godinama. Tokom puberteta, obično između 11. i 18. godine, penis i testisi se brže razvijaju, iako penis ne prestaje da raste do 21. godine. U studiji objavljenoj u "British Journal of Urology", ispitana je normalna dužina muškog polnog organa. Istraživanje je obuhvatilo 15.521 muškarca i pokazalo je da je u proseku obim penisa koji nije u erekciji 9,32 cm. Za penis u erekciji prosek je bio 13,13 cm.

(MONDO)