Zdravlje

SMIRENO SAM OTIŠLA S PREGLEDA, ALI IZRASLINA MI NIJE DALA MIRA! Pevačica o operaciji - "Odstranili su, a nema simptoma"

Autor Tamara Veličković

Milena Vučić Burovac operisala je promenu na dojci koju je sasvim slučajno otkrila.

Izvor: RTS/PrintScreen

Pevačica Milena Vučić Burovac gostovala je u "RTS ordinaciji" i otvoreno govorila o tome kako je otkrila promenu na dojci koju je ubrzo operisala. "Intuicija mi je rekla da treba da pregledam grudi", otkrila je pevačica i dodala da je izraslinu na grudima primetila tokom samopregleda u svom domu.

"Nisam bila sigurna da li je to neki mlečni kanal i odmah sam otišla na pregled. Ja sam apsolutno mirna otišla sa tog pregleda, ali morala sam da uradim ultrazvuk koji je i pokazao da ta promena mora da se odstrani. Prvi put sam razgovarala, kao žena sa ženom, sama sa sobom. Uvek olako shvatam sve što ima veze sa mnom. Mislim da sam jaka i da mogu sve da rešim, a onda dođe trenutak kada shvatiš da sve može svakom da se desi. Do tada nisam razmišljala o tome na taj način. Onda sam rekla sebi da je sve dobro i da je doktor rekao da je benigno, ali uvek postoji onaj crv sumnje koji mi nije dao mira", objasnila je pevačica.

Milena je objasnila da su u tom trenutku doneli odluku da odu na porodični odmor.

"Sada vidim po slikama kako sam izgledala. Mislila sam da se ništa nije primećivalo, ali definitivno sam bila uplašena", istakla je pevačica i dodala da nije mogla da se smiri dok nije stigao rezultat histopatološkog nalaza koji je potvrdio da se radi o benignoj izraslini.

Pevačica se osvrnula na to da žene nerado pričaju o ovom zdravstvenom problemu. Ovakve stvari su se krile u njenoj okolini. Nakon što je progovorila i priznala sa čime se bori, mnoge žene su joj otkrile da su imale slične zdravstvene probleme. Tokom bolničkih dana upoznala je mnoge žene koje se susreću sa teškim oblicima karcinoma grudi, na nju je poseban utisak ostavila jedna hrabra i mlada žena.

"Jednu ženu doživljavam kao lavicu i borca. Ostala mi je u sećanju slika jedne prelepe žene, koja je spremna da pobedi sve pred sobom. Sa snagom koja je neverovatna i koju imaju samo posebni ljudi. Ona je nasmejana, zadovoljna i opuštena jer veruje da će pobediti i veruje da će sve biti u redu. Tad sam shvatila da ono što se meni dešava i nije tako strašno", naglasila je Milena.

Oporavak nakon operacije

"Posle sedam dana sam skinula konce i pitala profesora da li mogu na jogu, trening, sve najnormalnije. Rekao je da mogu već sutra, opušteno da nastavim sa svojim zdravim životom. I zaista, sve žene bi trebalo da se ugledaju i da prime k znanju ono o čemu smo pričale. To je jedina poruka i ne postoji ništa iza toga", naglasila je Milena Vučić Borovac za RTS ordinaciju, srećna što se sve lepo završilo.

(MONDO/RTS)