Zdravlje

SVE VIŠE ŽENA ULEPŠAVA INTIMNE DELOVE! Ginekolog objašnjava prednosti - "Fileri na G tački pomažu kod VRHUNCA"

Autor Teodora Boškovski

Ginekolog dr Biljana Živaljević govorila je o estetskoj hirurgiji na ženskom polnom organu.

Izvor: Shutterstock/Youtube/PRVA/Screenshot

Estetska hirurgija poslednjih godina, pogotovo zahvaljujući sve većim uticajem društvenih mreža, uhvatila je maha. Zatezanje lica, fileri, botoks, danas nisu uobičajene procedure samo za lice, već su zavladale i na intimnim delovima tela.

Međutim, iako je reč o estetici u ginekologiji, ovo se pre svega tiče estetike u službi zdravlja, tačnije u medicinske svrhe. Ginekolog dr Biljana Živaljević gostujući na Prvoj objasnila je da je estetska ginekologija važna za rešavanje funkcionalnih problema, pre svega kod žena u menopauzi ili perimenopauzi.

"To je jedan veoma čest problem o kojem žene vrlo malo pričaju. Nažalost ili na sreću, postoje rešenje tih problema. Najčeši problemi kod žena u menopauzi su zapravo stres inkontinencija, suvoća vaginalnog epitela i bolni odnosi koji su posledica toga. Za sva ova tri problema postoji rešenje", rekla je dr Živaljević, a zatim objasnila šta je stres inkontinecija.

"Stres inkontinencija je problem koji se javlja kod 80 odsto žena u menopauzi ili perimenopauzi. Ogleda se u tome da žena prilikom nekog većeg fizičkog napora, trčanja, vežbanja u teretani, kijanja, kašljanja, smejanja, ne može da kontroliše uriniranje. To je problem koji ne ugrožava život žene, ali ugrožava svakodnevno funkcionisanje", objašnjava ginekolog.

Izvor: Shutterstock/Enrique Arnaiz Lafuente

Za početak najbolje rešenje i način za lečenje ovog problema jesu "Kegelove vežbe" za jačanje mišića karličnog dna. Ako to ne uspe, postoje i druge tehnike. Kako je doktorka obajsnila, najnovija tehnika jeste laserska rejuvenizacija vagine, odn. stvaranje novih kolegenih vlakana ispod mokraćne bešike.

Što se tiče bolnih intimnih odnosa oni su najčešći kod žena u menopauzi zbog toga što dolazi do vaginalne suvoće, a sve zbog manjka estrogena. Ukoliko ne pomažu određeni preparati za intimne delove, onda je, prema rečima doktorka, ubrizgavanje par mililitra hijeluronskih filera - nikako u estetske, već u funkcionalne svrhe.

"Nemogućnost imanja intimnih odnosa jeste veliki problem i mnogi brakovi se raspadaju zbog toga", dodala je doktorka Živaljević, a zatim otkrila jednu zanimljivost kada je reč o postizanju ženskog vrhunca.

Naime, žene koje teško ili nimalo ne doživljavaju vrhunac to mogu vrlo lako da promene. U estetkoj ginekologiji postoji ubrizgavanje filera u poznatu "G" tačku koja je kod žena odgovorna za doživljavanje vrhunca.

"Ubrizgavanjem filera u 'G' tačku je vrlo jednostavna i prosta metoda i vi na taj način povećavate njenu površinu i ne činite samo zadovoljstvo ženi već i neposredno i samom partneru", objasnila je doktorka za kraj.

(MONDO)