Zdravlje

NAMIRNICE KOJE UTIČU NA PLODNOST I POTENCIJU! Dr Stanišić otkriva: One usporavaju STARENJE i štite SRCE - jednu svi VOLE

Autor Teodora Boškovski

Dr Svetlana Stanišić objašnjava koja hrana utiče na intimne odnose!

Izvor: YouTube/Printscreen/PRVA

Skoršanja studija objavljena u jednom američkom medicinskom časopisu govori o dokazima na koji način crno vino, tamna čokolada i karanfilić pomažu muškarcima i ženama da uživaju u intezivnom i zdravom se*ualnom životu i takođe utiču na plodnost...

Naime, tajna se krije u polifenolu kojeg gore pomenute namirnice sadrže u velikim količinama i koje imaju velike zdravstvene prednosti. Šta je polifenol i kako on zapravo utiče na nas, gostujući na PRVA TV objasnila je naša poznata dr fizičke hemije Svetlana Stanišić.

"Unos antioksidanasa, šire gledano, polifenoli su samo jedni od njih, utiču pozitivno i na potenciju i na plodnost. Generalno kada govorimo o potenciji kod muškaraca to je jako vezano sa kardiovaskularnim sistemom", objašnjava dr Stanišić.

Pa tako, neke studije pokazuju da problemi sa potencijom mogu da ukažu na probleme sa srcem i krvnim sudovima. Zato bi trebalo na vreme da se obratite lekaru ukoliko osetite probleme sa potencijom! Doktorka je i podsetila koliko su važni antioksidansi za naš organizam i zdravlje. Upravo oni štite naše telo od starenja i obolevanja i štite srce i krvne sudove, samim tim utiču na cirkulaciju i indirektno na potenciju.

Doktorka je otkrila u kojim prirodnim namirnicama možemo da nađemo antioksidanse:

"Jabuke su bogate antioksidansima, zatim urme, smokve, brusnica, jagoda. Voće u sezoni je najbogatije antioksidansima", savetovala je Svetlana Stanišić i dodala da se čak pokazalo da određeni unos voća dnevno, tačnije 100 grama smanjuje rizik za 3 odsto od razvijanja dijabetesa kod ljjudi koji su geneteski predisponirani.

"Cilja broj jedan jeste da smanjimo telesnu masu i uvedemo što više biljne hrane. Ali takođe, za plodnost su važni, cink, vitamin B12 što nedostaje veganskoj ishrani", napomenula je doktorka.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)