Zdravlje

INFLUENSERKI DIJAGNOSTIKOVANA OPAKA BOLEST! Odmah objavila snimak o PRVOM SIMPTOMU - sve pisalo na pametnom satu...

Autor Tamara Veličković

Influenserka je odmah otkrila kakve promene je uočila.

Izvor: Instagram/screenshot/slay_lyssa

Mada mnogi i dalje smatraju da je rak želuca bolest ljudi starije životne dobi, doktori ističu kako danas od njega sve češće obolevaju mlađe osobe. Jedna od njih je i influenserka Lis koja je na svom TikTok profilu objavila snimak i u njemu podelila simptome koji su zapravo bili znakovi opake bolesti.

Kako je objasnila u snimku koji trenutno broji skoro 9 miliona pregleda, svoje iskustvo deli kako bi upozorila ljude na neobične simptome koji su je na kraju doveli do dijagnoze raka želuca. "Prvi simptom koji sam imala bio je umor. Celo vreme sam se osećala iscrpljeno, što za mene nije normalno jer sam uvek imala mnogo energije. Međutim, počela sam da osećam toliki umor da sam odlazila na spavanje, čim bih se vratila s posla. Osim umora, drugi simptom bili su mi ubrzani otkucaji srca, što sam zapravo videla na svom pametnom satu", otkrila je Lis koja je otišla kod lekara.

Iako su joj na početku čak i doktori govorili da je sve u redu i da su njeni simptomi samo posledica stresa, kasnije se ispostavilo da influenserka boluje od raka želuca. Trenutno prolazi kroz hemioterapiju, a svoj napredak redovno deli sa svojim pratiocima. Istraživanja kažu da je za nastanak i razvoj raka želuca potrebno i nekoliko godina, a jedini način ranog otkrivanja pre faze proširene bolesti - jesu preventivni pregledi.

Pacijenti najčešće osećaju tegobe koje su netipične: nelagodnost u stomaku, punoću u stomaku posle jela, a neretko i bol u stomaku. Anoreksija gađenje prema hrani su takođe prisutni znakovi. Kod oko 50 odsto pacijenata dolazi do gubitka u telesnoj težini. Mučnine, povraćanje krvi. krv u stolici, gubitak apetita i anemija koja se javlja zbog okultnog krvarenja su simptomi koji se javljaju ređe. Pogledajte snimak influenserke:

BONUS VIDEO:

(MONDO)