Zdravlje

3 ZLATNA PRAVILA ZA SKIDANJE SALA SA STOMAKA! Morate jednog skroz da se odreknete, čuveni doktor osvrnuo se i na POST

Autor Teodora Boškovski

Čuveni doktor otkriva kako da se otarasite upornih naslaga oko stomaka!

Izvor: Shutterstock/Kaewmanee jiangsihui

Skidanje kilograma sa stomaka može da bude prava muka. Krenuli ste sa dijetama, ali i dalje ništa. Poznati doktor Majkl Mozli ima odgovor za sve koji žele da se otarase "šlaufa" oko stomaka. On je podelio njegova tri zlatna saveta kako brzo da skinete masti sa stomaka. Na prvom mestu jeste potpuno izbacivanje šećera iz ishrane.

Izbaciti šećere - skroz!

"Kako biste napravili pomak, izbacivanje šećera je ključ. Neverovatan broj 'zdravih' grickalica i pića u sebi sadrži šećere, ali vode se kao dijetetski proizvodi jer sadrže malo masti", objasnio je dr Mozli i savetovao da ograničite unos hrane i pića koji sadrže više od 5% šećera na najviše dva puta nedeljeno. U ovo spadaju i smutiji, sokovi i slatko voće poput ananasa i manga. Takođe, osvrnuo se i na namirnice sa visokim procentom ugljenih hidrata, kao što su hleb, paste i pomfrit, koji mogu da sadrže dosta šećera. Mnogo bolja zamena su kinoa ili integralni pirinač.

Povremni post

Kada govori o povremenom postu, dr Mosli kaže da se radi o manjem jedenju neko vreme. Objasnio je da taj dan posta ne bi trebalo da uključuje unos više od 800 kalorija.

"Ne samo da jednostavno gubite na težini jedući manje kalorija, već vaše telo reaguje tako što oboljšava funkciju hormona kako bi olakšao gubitak težine i sagoreo masti za energiju. Kratkotrajni post može da dovede do nekoliko promena u telu koje olakšava sagorevanje masti", objasnio je doktor i dodao da pre svake dijete bi trebalo da se posavetujete sa svojim lekarom ili nutricionistom.

Vežbanje i kretanje

Tokom vežbanja, dr Mosli preporučuje trening visokog intenziteta koji ubrzava rad srca. On upozorava da samo vežbanje neće istopiti uporne masti oko stomaka, već će da koristi vašem opštem zdravlju - fizičkom i mentalnom.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)