HAOS

BESNI ITALIJAN JURIO SRBINA NA EUROBASKETU! Trčali za arbitrima posle poraza - NAMESTILI SU OVO!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Marko Spisu bio je besan na arbitre posle poraza od Francuske na Eurobasketu. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Italija nije nastavila bajku, ispala je u četvrtfinalu Eurobasketa. Francuska je posle produžetka slavila (93:85) i prošla je u polufinale. Nakon drame i ispuštene pobede, pa poraza u produžetku, "azuri" su bili žestoko nervozni, što je moglo da se vidi po završetku meča. U momentima kada su išli ka svlačionici neki od njih nisu mogli da se suzdrže, pa je tako Marko Spisu napravio haos.

Čovek koji je srušio Srbiju u osmini finala je psovao arbitre, tvrdio je da je zbog njih njegov tim na kraju izgubio i da su oni direktno uticali na konačan ishod duela. "Sudije su namestile meč, nemaju pojma!", vikao je Spisu uz psovke, vidno ljut zbog poraza. Jedan od arbitara na ovom meču bio je i Srbin Aleksandar Glišić, a sa njim su još pravdu delili Martins Kozlovskis (Letonija) i Ademir Zurapović (BiH).

Imali su Italijani sve u svojim rukama, mogli su da prođu do borbi za medalju. Na 16 sekundi pre kraja Simone Fontekio imao je dva slobodna bacanja pri vođstvu svog tima (77:75). Promašio je oba, posle čega je Tomas Ertel pogodio posle prodora (77:77). Ostalo je oko šest sekundi, dovoljno vremena za poslednji napad italijanskog tima, loptu je ponovo dobio Fontekio, ušao je u reket i promašio. Postao je tragičar. U dodatnih pet minuta Francuzi su iskoristili psihološku prednost i pobedili.