Anderleht je proteklog leta rešio da se "kocka" i za sada im to ne donosi mnogo toga dobrog.

Na mesto trenera doveli su Vensana Kompanija i pritom mu dali i dodatnu ulogu igrača, a posle lošeg starta u sezoni, sada su zbog toga kažnjeni i finansijski.

Belgijski velikan je kažnjen sa maksimalnih 5.000 evra, jer je dozvolio nekadašnjem defanzivcu Mančester sitija da vodi tim bez zahtevanih trenerskih diploma.

Fudbalska federacija Belgije je saopštila da to nije dozvoljeno i da zahtevaju da svi treneri klubova u najvišem rangu moraju da imaju UEFA Pro licencu.

"Klub je kršio propise već neko vreme i uprkos tome što je to protiv pravila, javno je imenovao trenera bez diplome", navodi se u saopštenju.

Kompani pomenutu licencu nema, a za trenera-igrača imenovan je još u maju 2019. godine. U međuvremenu je došlo do promene uloge, pošto je posle Kompanija tim preuzeo Sajmon Dejvis, da bi Frenk Verkoterene njega nasledio na mestu glavnog trenera.

Anderleht je katastrofalno započeo sezonu i posle 10 odigranih mečeva imaju samo devet bodova na svom kontu, pa se nalaze na 13. mestu na tabeli i čak 14 bodova od vodećeg Klub Briža.