Fudbali Hajduka su pobedom nad Rijekom (3:1) na Poljudu osvojili kup u Hrvatskoj, a ovaj meč imao je burnu uvertiru. Veliko rivlastvo Torcide i Armade dobilo je novi čin, ponovo uz pesme koje pozivaju na vešanje Srba.

Poznato je da Splićani, ali i brojni drugi stanovnici Hrvatske, smatraju Rijeku za "najsrpskiji" grad u zemlji. U jednoj pesama koje najčešće skandiraju na tribini, navijači Hajduka iz Splita pozivaju na ubijanje stanovnika Rijeke i vešanje Srba, a baš nju su "izveli" na rivi, dok su gledali kako se gradu približava brod iz Rijeke.

Okupljeni navijači posmatrali su sa obale ulazak broda u luku, a direktno ka njemu bile su upućeni su stihovi navijačke pesme.

Nakon što su nekoliko puta skandirali "Ubij, ubij, ubij, Riječana", članovi Torcide su prešli na pesmu koja je veoma popularna na njihovoj tribini.

Ovo su stihovi pomenute pesme:

"Prljava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade
Šugava Rijeko, puna Srba, ne brini Rijeko ima još vrba"

U broju koji je uplovljavao u splitsku luku nalazili su se navijači Rijeke, koja je nekoliko sati kasnije poražena u finalu kupa. U veoma uzbudljivom meču "Bili" su napravili preokret i posle devet godina osvojili trofej.

Pogledajte njihovo skandiranje: