Mnogo bure stiglo je u region sa Svetskog prvenstva u Kataru kada su u Dohi meč igrali Hrvatska i Kanada. Navijači "Vatrenih" na stadion su išli kako bi provocirali golmana Crvene zvezde Milana Borjana, Srbina iz okoline Knina, a velike probleme je tokom prethodnih dana imala i njegova supruga Snežana. Za razliku od navijača, fudbaleri Hrvatske ostavili su dobar utisak na Milana Borjana, a u njihovoj zemlji se o čuvaru mreže priča i nekoliko dana kasnije.

Tako je televizijska ekipa Nove TV odnosno njihov Dnevnik posetila selo Kričke u kojem živi Štefica Borjan. Hrvatski mediji navode da je to baka Milana Borjana, ali ne daju konkretne informacije o vezama u familiji, odnosno kako su tačno rod. Ona je u razgovoru za televiziju ispričala da je Hrvatica, kao i da je bila veoma ljuta na Milana kada je govorio da je rođen u Republici Srpskoj Krajini.

"Normalno da sam ljuta, trebalo je da makar malo pobedi u Kanadi. Neka je primio četiri gola, šta ću mu ja? Je l sam mu ja kriva?", pitala je hrvatske novinare Milanova baka i nastavila:

Profimedia Hrvatska Kanada

"On nije rekao ništa naročito, samo da je rođen u Kninu. I da voli, kako se kaže to... Krajina, je*ala ga Krajina. Ja sam bila odmah ljuta, šta spominješ Krajinu? Baba ti je Hrvatica, a tata napola Srbin i napola Hrvat. Nema u familiji neke mržnje, niko nikoga ne mrzi i niko nikoga ne prezire."

Rodno mesto Milana Borjana je Kričke, naselje u blizini Drniša koje je na popisu iz 2011. godine imalo 235 stanovnika. Drniš u kojem trenutno živi oko šest hiljada stanovnika nalazi se južno od Knina, a tokom postojanja Republike Srpske Krajine bio je najjužnija opština u sklopu proglašene srpske države na teritoriji današnje Hrvatske.

Zbog njegove izjave od pre nekoliko godina da je rođen u RSK iskusni golman je dobio preko 2.500 poruka od hrvatskih navijača, a našao se na udaru i stručne javnosti, pošto su analitičari na hrvatskim televizijama kritikovali i njegovo golmansko umeće i "geografiju".