Panika u timu Švajcarske pred Srbiju! Tamošnji mediji donose vesti da je virus zavladao u timu i da je oborio dva klučna igrača! U pitanju su golman Jan Somer, koji je i prve četiri godine bio najbolji pojedinac u sastavu Švajcarske i startni štoper Niko Elvedi.  Njih dvojica su pod znakom pitanja za meč sa Srbijom jer su se razboleli, a u sastavu našeg narednog rivala strahuju da se virus ne proširi!

Ne navodi se kakve tačno probleme imaju Elvedi i Somer osim da su "prehlađeni" i da su propustili poslednji trening i ostali u hotelu iz predostrožnosti. Ovo nisu jedine brige sa zdravljem Švajcaraca, mada ih selektor Murat Jakin svakako ima mnogo manje nego njegov kolega sa druge strane Dragan Stojković. 

Đerdan Šaćiri koji nije bio u sastavu neko vreme se polako vratio treninzima, kao i Noa Okafor, ali ova dva ofanzivca teko da će biti spremna za svoih 90 minuta. Ipak, u stručnom štabu su sigurni da će ih u nekom kapacitetu iskoristiti za meč sa Srbijom.

Što se tiče Somera i Elvedija, zamene su spremne. Broj dva na golu Švajcarske je takođe kvalitetan golman. U pitanju je čuvar mreže Borusije Dortmund Gregor Kobel, ali ovaj 24-godišnjak ima tek tri nastupa za nacionalni tim i nije uigran sa ostatkom odbrane. Ukoliko u defanzivi ne bude ni Elvedija, an teren bi mogao polivalentni Fabijan Šer, koji se dobro snalazi i kao desni bek.

U grupi G Svetskog prvenstva Brazil je trenutno prvi sa šest bodova, Švajcarska je druga sa tri, a Kamerun i Srbija imaju po bod. Računica je jasna, nama treba pobeda, ali i još jedna usluga od Brazilaca kako bismo prošli dalje.