Hrvatski fudbaleri Dejan Lovren i Marcelo Brozović napravili su skandal na privatnoj proslavi posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što im je na zvaničnoj u Zagrebu praktično bilo "zabranjeno" da pevaju stihove kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona. Između ostalog, zbog toga su čak i voditelji programa dočeka "vatrenih" na zagrebačkom trgu Iva Šulentić i Luka Bulić bili pod paljbom tamošnje javnosti, a u njihovu odbranu stala je hrvatska pevačica Vlatka Pokos.

Ona se oglasila na Instagramu i prozvala Dejana Lovrena zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni", koji je izgovorio tokom burne proslave sa Brozovićem, a potom nevešto pokušao da se "odbrani" od onih koji ga napadaju, praveći po ko zna koji put od sebe žrtvu u javnosti.

“U današnje doba, to poprima zastrašujuće razmere, posebno kad vas na zub uzme razjarena, primitivna i tupava desničarska bagra. Bravo za Ivu što nije dozvolila Dejanu Lovrenu da peva ustašofilsku pesmu. Njemu poručujem da svojim primitivnim ispadima sramoti celu reprezentaciju. Ne, Dejane, mi, Hrvati iz Hrvatske koji nemamo komplekse ‘velikog hrvatstva’, mi ne mrzimo ‘sve hrvatsko’. Volimo svoju domovinu svim srcem i odbijamo da pevamo ustašofilske pesme", nastavila je Pokos i nastavila istim tonom da se obraća poznatom fudbaleru:

"Toplo Vam preporučujem da se vratite u osnovnu školu i naučite elementarne činjenice o ustašama i njihovim zločinima. Posetite Jasenovac i poklonite se svim nevinim žrtvama koje su tamo klali i ubijali Vaši ‘domoljubi’. Ustaše, čiji zločinački 'pozdrav' tako rado koristite, su najgori šljam, zločinci i izdajice Hrvatske u istoriji".

Instagram/vlatkapokos Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb

Takođe, pevačica Vlatka Pokos je dodala da su "Hrvati iz Hrvatske civilizovani ljudi" kojima je dosta "nametanja ustašluka kao ultimativnog izraza domoljublja", poručujući Lovrenu da treba da se stidi svog primitivizma i zatucanosti: "Hvala za sportske uspehe, ali to Vam ne daje pravo da širite ustašluk i fašizam! Ukoliko Vam to ne odgovara, uvek možete da se vratite u Vašu domovinu BiH".

Podsetimo, Dejan Lovren je i ranije znao da pravi velike ispade u javnosti, a tokom Svetskog prvenstva u Kataru napao je jednog hrvatskog novinara zato što je mislio da mu se podsmeva.