Nastavlja svoju veliku borbu sa bolešću jedan od najvećih fudbalera svih vremena Pele! On je u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu gde mu se stanje pogoršalo i moraće da provede Novu Godinu i Božić u bolničkoj postelji. 

Brazilski mediji nisu bili previše pouzdani sa vestima o njegovom zdravlju, mnogo se više veruje informacijama iz same porodice, a da je stanje ozbiljno mogli smo da vidimo i po slici njegove ćerke Keli Nasimento. Ona je objavila fotografiju na kojoj grli oca i leži sa njim u bolničkoj postelji uz natpis: "Evo nas u borbi i u veri. Još jednu noć zajedno", napisala je Keli.

Pele ima probleme sa bubrezima i srcem, a kancer sa kojim se bori jako dugo proširio se i sada je svaki dan neizvesnost u životu čuvenog Brazilca.  Dolazile su i informacije da je Pele bolje, on se tokom Mundijala javljao i isticao da će pobediti u svojoj velikoj borbi. Ipak stanje mu se ne poboljšava i on je već duže od mesec dana u bolnici.

Pele je u karijeri igrao za Santos u Brazilu i Njujork Kosmos, a iako su ga brojni evropski klubovi želeli vlada Brazila je zabranila da napusti državu. Sa "Selesaom" je osvojio tri Mundijala i jedan je od najuspešnijih fudbalera na Svetskim prvenstvima u istoriji.